Uitleg

Vanaf de basisschool zijn we bezig met wie we zijn en wat we willen worden. We worden daarop voorbereid tot we klaar zijn met school, onze opleiding of onze studie. Maar als je dan eindelijk écht gaat werken, word je meestal in het diepe gegooid om te kijken of je kan zwemmen. Onze maatschappij investeert een vermogen om jou een studie te laten volgen tot baanzekerheid, maar laat het vervolgens het aan je werkgever over of jij je inkomen zeker kan stellen.

Jobcoaching

Vaak kiest een werkgever er alleen voor om in jou te investeren wanneer je de waarde van de organisatie verhoogt. Vreemd wel. Want voor sommige werkgevers is het juist handig als jij niet verder gaat leren, zodat je niet meer kunt gaan verdienen of naar een ander zult vertrekken. En een jobcoach? Die krijg je vaak pas als het te laat is en je al jaren zit vastgeroest in je werk. Of je zit op de schopstoel en moet van baan veranderen, want het bedrijf moet reorganiseren of je baan is gedigitaliseerd.

Zou je niet elk jaar een werk-APK moeten krijgen? Even doornemen of je het werk komende jaren kunt blijven doen, fysiek of mentaal. Vind je het leuk? Wat is je visie op jouw loopbaan en waar kunnen we dit nog beter maken? Een jobcoach gaat met je in gesprek en houd je een spiegel voor. Zodat jij jezelf leert kennen als werknemer.

Want de maatschappij verandert snel en veel bedrijven en organisaties hebben maar weinig reserves. Soms is er dan geen plek meer voor jou bij een reorganisatie - of soms zelfs een faillissement. Daarom is het kunnen wisselen van beroep en branche essentieel om verzekerd te zijn van werk. Door jobcoaching, cursussen en omscholing. Zo kunnen werknemers bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan of overstappen naar een andere baan.

In een ideale wereld zou de overheid je niet alleen laten coachen tijdens je school en tijdens je opleiding, maar juist ook tijdens je werk. De zekerheid tot werk wordt nu volledig georganiseerd door degenen die de macht hebben ons te ontslaan en die de regie hebben over onze arbeidsvoorwaarden.

Das gek.

Hopelijk gaat de overheid er iets aan doen. Maar laten we daar niet op wachten en ondertussen het heft in eigen handen nemen. Bij Verloning.nl kies je niet alleen voor een transparant loonstrookje, maar kun je straks ook kiezen voor een jobcoach, ongeacht je leeftijd en ongeacht de fase, de branche of beroep waarin je werkt.

Wat vind je van onze campagne, we zijn benieuwd naar je reactie!

Vind je zelf iets gek, laat het ons weten. Wie weet krijg jouw verwondering een eigen #DASGEK campagne levensgroot langs de snelweg!