Uitleg

Misschien is het al heel ver weg. Misschien is het al bijna. In bijna alle gevallen is het verstandig een appeltje voor de dorst op te bouwen naast je AOW. Dat vindt de overheid ook. Daarom krijg je er veel belastingvoordeel op. Toch mag je van een werkgever of uitzendbureau vaak zelf niet regelen waar je dat pensioen gaat opbouwen.

Zelf pensioen sparen

Ons pensioenstelsel is zo opgezet dat het praktisch onmogelijk is om zelf te kiezen bij wie je pensioen spaart. Je werkt in een bepaalde sector en daarmee word je gedwongen om klant te worden bij een pensioenfonds waar jaren geleden een deal mee is gesloten. En dat leidt ertoe dat er ruim 200 pensioenaanbieders zijn, maar geen marktwerking. En dus speelt klanttevredenheid praktisch geen rol.

Das gek.

Zouden we niet zelf moeten kiezen waar en hoeveel pensioen we sparen? En wat we hierin belangrijk vinden? Zoals een hoog rendement, of dat jij jouw toekomst niet investeert in wapens en olie bijvoorbeeld. Of dat je bijvoorbeeld liever niet wisselt van pensioen wanneer je wisselt van werkgever, zodat je straks niet een pensioenoverzicht waarin net zoveel pensioenaanbieders staan als werkgevers jij hebt gehad.

Wij vinden dat je zelf moet kunnen bepalen waar jij je pensioen spaart, dat je zelf de regie kunt nemen over jouw pensioenuitvoerder en dat je zelf moet kunnen kiezen op basis van rendement en betrouwbaarheid. Of op basis van overzichtelijkheid, als je liever niet switcht van pensioenfonds wanneer je kiest voor een nieuwe baan. Het is jouw loonstrookje, het is jouw oude dag.

Daarom zijn we ook continu in gesprek met de pensioenuitvoerders om separate aansluitingen te krijgen, zodat iedereen zelf kan kiezen volgens welke regeling hij of zij pensioen of lijfrente kan opbouwen. Daar worden we tenslotte allemaal beter van.

Wat vind je van onze campagne, we zijn benieuwd naar je reactie!

Vind je zelf iets gek, laat het ons weten. Wie weet krijg jouw verwondering een eigen #DASGEK campagne levensgroot langs de snelweg!