Uitleg

Stel nu dat je mag kiezen tussen geld en vrije tijd? Meer vrije dagen als arbeidsvoorwaarde betekent vaak dat je duurder wordt. Tenzij je het omdraait en jij je vanuit waarde laat verlonen. Zo kun je zelf bepalen wat jouw voorwaarden zijn.

Vrije tijd?

70 procent van de werkenden vindt dat ze te weinig vrije tijd ervaren. En dat zijn niet alleen de mensen met kinderen. Want van de mensen tussen 18 en 34 jaar ervaart 59 procent te weinig vrije tijd te hebben.

In Zweden is er een experiment uitgevoerd in de zorg. Hier werden verpleegkundige twee jaar lang in diensten van zes uur per dag in plaats van acht uur per dag geplaatst. Het ziekteverzuim daalde, mensen ervaren een betere balans tussen werk en privé, een betere gezondheid en lager stressniveau. Toch zien we voltijd werken nog steeds als de norm.

Das gek.

Onder de groep van 18 tot 24 jaar blijkt dan ook dat een derde al parttime werkt om sociaal leven en huishouden met werk te kunnen combineren. Ze zoeken bewust parttime loopbanen en willen steeds meer regie op hun leven en inkomen. Onder de mensen die niet part-time werken is er een relatief grote groep met burn-outverschijnselen.

Vroeger was voltijd werken de enige weg naar de top. Gelukkig is dat inmiddels veranderd en merk je dat steeds meer bedrijven kijken naar jouw waarde in de organisatie. In Nederland ontstaat dus een sterke deeltijdcultuur. Impact en sociale contacten worden belangrijker dan geld en status. En ook deeltijdwerk wordt nu na de coronacrisis steeds belangrijker om meer mensen aan het werk te houden. Een win-win situatie in onze ogen.

Laten we onze loopbaan beter vormgeven door regie te geven over die loopbaan. Laten we meer aandacht hebben voor ons sociale kapitaal, zeker nu. Waar menselijke contacten essentieel zijn een maatschappij van morgen.

Wat vind je van onze campagne, we zijn benieuwd naar je reactie!

Vind je zelf iets gek, laat het ons weten. Wie weet krijg jouw verwondering een eigen #DASGEK campagne levensgroot langs de snelweg!