Uitleg

Met Verloning.nl heb je de alles in één-oplossing voor freelancen. Sinds 2012 kun jij in no-time een factuur sturen voor je werkzaamheden. Wij helpen je met de gehele boekhouding en het bedrag dat je netto overhoudt is exact het bedrag dat jij op je rekening gestort krijgt nadat alle verplichte belastingen zijn afgedragen. Zo helpen we jou om tijd en stress te besparen!

Hieronder zie je een demo versie van onze factuur module zoals deze eruit ziet op ons platform.

Kosten en vergoedingen

Maak je onkosten, dan kun je deze eenvoudig bij ons declareren en indien gewenst op de factuur voor je opdrachtgever zetten. We zorgen dat de onkosten fiscaal aantrekkelijk zijn wanneer deze voor de uitoefening van je beroep noodzakelijk zijn. Lees hier de mogelijkheden.

Verloningsperiode

Wanneer de factuur betaald is door je opdrachtgever of via factoring direct wordt betaald, dan verwerken we dit in het tijdvak van jouw keuze. Selecteer het tijdvak waarop je werkzaamheden betrekking hebben of verdeel je inkomen over periodes waarin je minder hebt verdiend, zodat de te betalen loonbelasting evenredig wordt verdeeld.

BTW

Als je diensten of producten levert, krijg je te maken met btw. De btw draag je af aan de belastingdienst. Afhankelijk van het type dienstverlening zijn er verschillende btw-tarieven, zoals 9 procent bij uitvoerend artiesten of nul procent bij les aan kinderen onder de 21 jaar. Dit moet duidelijk naar voren komen op de factuur. Aan buitenlandse bedrijven kun je de btw verleggen, wanneer het fiscaal nummer bekend is. Je kunt hier meer lezen.

Neem vrijblijvend contact op