Uitleg

We zien dat opdrachtgevers ons regelmatig aanbevelen, want werken met Verloning.nl betekent dat je afspraken maakt over het tarief en de diensten. Je ontvangt een factuur voor jouw diensten en je bent verzekerd dat alles goed geregeld is en volgens de wet DBA verloopt. Jij bepaalt of je onze dienstverlening gebruikt of de voorkeur hebt om zelf te factureren met een KvK-inschrijving. Met onze modelovereenkomst maak je goede en duidelijke afspraken

Wet DBA

Je ziet door de bomen het bos niet meer door de afschaffing van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie), de wet BGL (Begrip Geen Loonheffing)en nu de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), die in 2021 wordt vervangen door een nieuwe wet, en de ALT (Arbeidsovereenkomst Laag Tarief). Getracht wordt met deze wetten duidelijkheid te scheppen over de vraag of je een echte zzp’er bent of niet en of je niet als schijnzelfstandige werkt. Met Verloning.nl en onze modelovereenkomst nemen we je deze zorg uit handen door een voorheffing te doen, waardoor je volledig volgens de wet DBA werkt en nooit voor verrassingen achteraf komt te staan.

guest/freelancers/your-client.parts.0.alt

De Modelovereenkomst

Wij bieden je opdrachtgever de zekerheid dat alles goed geregeld is. Op je account stel je eenvoudig een modelovereenkomst samen en je opdrachtgever kan deze online ondertekenen. In de modelovereenkomst leg je de overeengekomen werkzaamheden, het tarief, de betaaltermijn, de duur en vergoedingen vast.

Factuur en non-dispuut

Stuur via Verloning.nl een factuur voor de geleverde werkzaamheden conform de afspraken. Wanneer je opdrachtgever de factuur heeft ontvangen, kan hij deze inzien en aangeven of de factuur correct is via de non-dispuutknop. Je opdrachtgever geeft zo aan dat er geen discussie is over de inhoud van de factuur. Hij neemt wel gewoon de betalingstermijn in acht.

Omschrijving Actie Verloning.nl Actie bij factoring
Dag 1 Aanmaken factuur Versturen factuur per e-mail Versturen factuur per e-mail
Non dispuut bevestiging Bevestiging dat factuur akkoord is Uitbetaling factuur
Vervaldatum nota 1e herinnering Per e-mail en telefonisch* herinnering Per e-mail en telefonisch* herinnering
14 dagen na 1e herinnering 2e herinnering Per e-mail en telefonisch* herinnering Per e-mail en telefonisch* herinnering
30 dagen na 2e herinnering Aanmaning Per e-mail en telefonisch herinnering Vordering aan het incassobureau
Klant kan incasso aanvragen Beoordeling door Verloning.nl Telefonisch contact
Vordering uit handen Geen contact of oplossing Vordering aan het incassobureau

* Bij non-dispuut zullen we bij de eerste twee herinneringen niet bellen, omdat de factuur al akkoord is bevonden. Bij factoring wordt het proces bij aanmaning direct uit handen gegeven aan een incassobureau.