Eigen regie

Hoe neem jij de regie over je inkomen?

Want een KvK-inschrijving is helemaal niet zo vanzelfsprekend. We hebben een handig overzicht voor je gemaakt, zodat jij kunt kijken welke rechtsvorm bij jou past, maar de meest voorkomende lichten we hieronder graag voor je toe. Met de ondernemerscheck kan je zien of je fiscale voordelen hebt van het ondernemerschap via de Kamer van Koophandel. Heb je bijvoorbeeld meer dan drie opdrachtgevers, werk je niet langer dan 1 jaar voor je opdrachtgever en werk je minimaal 3 dagen in de week als ondernemer?

Ben jij IB ondernemer?

Voldoe jij WEL aan de ondernemerscheck van de Belastingdienst? Dan is ondernemen fiscaal gezien de beste oplossing vanwege de vele kortingen die je krijgt als de zelfstandigen-, investerings- en startersaftrek.

Het betekent wel dat je naast je werk je boekhouding zelf moet doen, volgens de wet DBA moet werken en je zelf je risico's moet dekken met bijvoorbeeld verzekeringen. Appeltje-Eitje? Dan is een KvK-inschrijving de beste oplossing voor jou!

Ben jij ROW ondernemer?

Voldoe je NIET aan de ondernemerscheck, dan heb je geen fiscale voordelen van het ondernemerschap, maar wel de plichten, risico's en ben je als snel een schijnzelfstandige. Je voldoet niet aan de wet DBA en bent ook een risico voor je opdrachtgever.

Verlos jezelf van het gedoe en de rompslomp. Met Verloning.nl behoud jij je vrijheid, én heb je alles eenvoudig en goed geregeld.

Werk via een payroll- of uitzendbedrijf?

Je kunt ook aan de slag via een payroll of uitzendbedrijf. Deze bedrijven nemen jou in dienst waarmee het bedrijf de arbeidsrechtelijke risico’s afkoopt. En bij uitzenden doet dit bedrijf ook nog de werving en selectie tegen een hoge vergoeding. Kosten die er niet zijn wanneer jij de regie neemt over je inkomen. Dit loopt soms wel op tot wel 50% over je inkomen.

Vraag naar jouw kostprijs en bereken bij ons vrijblijvend jouw voordeel!

Denk jij er ook weleens over na: lekker freelancen, ZZP'en of als zelfstandige eigen baas aan de slag?

Het betekent allemaal voor eigen rekening en risico werken, en grote kans dat dat jou dan weer tegenhoudt.

Gelukkig kun je ook je eigen baas zijn, zonder het gedoe!

Verloning.nl

Payroll

Eenmanszaak row

Geen kvk met btw-nummer

Eenmanszaak ib

Besloten vennootschap

Bekijk hieronder de verschillen
Oprichting Online Arbeidscontract KvK Belastingdienst KvK Notaris
Kosten Commissie 5% Commissie 5-15% Boekhouder + registratie KvK Boekhouder + registratie KvK Boekhouder + registratie KvK Accountant + oprichting notaris
Inkomsten en zorgverzekeringswet Loon uit dienstbetrekking Loon uit dienstbetrekking Resultaat uit overige werkzaamheden Resultaat uit overige werkzaamheden Winst uit onderneming Loon uit dienstbetrekking
Werknemersverzekering WW en WAO
Arbeidsongeschiktheid (vanaf 12.000 omzet)
Administratief ontzorgd
Btw-aangifte verzorgd
Zelf regie over voorwaarden en inkomen
Voor onbepaalde tijd
Wet DBA proef
Zelfstandigen en startersaftrek
Conclusie Onbekommerd freelancen, je zaken goed geregeld, jij de regie! In loondienst ontzorgd zoals werknemers Geen fiscaal voordeel, handig met in- en verkoop Geen fiscaal voordeel, zijn je administratie en zekerheden geregeld? Fiscaal heel voordelig, zijn je administratie en zekerheden geregeld? Fiscaal voordelig vanaf 150k winst, jij hebt de regie
Contact

Is je interesse gewekt?

Wil je eens sparren over jouw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag eigen baas worden op een manier die bij jou past.