Uitleg

Voordat je start, denk je na over de rechtsvorm en je bedrijf. Word je freelancer, ZZP’er of zelfstandig? Het is eigenlijk allemaal hetzelfde en het betekent voor eigen rekening en risico werken. Om verrassingen achteraf voor jou en je opdrachtgever te voorkomen, leggen we hier de varianten eenvoudig uit. Want een KvK inschrijving is nog niet zo vanzelfsprekend! Doe daarom de ondernemerscheck!

Ondernemerscheck van de Belastingdienst

Voldoe je aan de ondernemerscheck van de Belastingdienst, dan is ondernemen fiscaal gezien de beste oplossing voor jou vanwege de zelfstandigen-, investerings- en startersaftrek. Heb je zin en tijd voor je boekhouding? werk je volgens de wet-DBA en zijn je verzekeringen goed geregeld? Een KvK inschrijving is de beste oplossing voor jou!

Voldoe je niet aan de ondernemerscheck, dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen recht op fiscale voordelen van ondernemerschap en werk je niet volgens de wet DBA, maar je hebt wel de plichten en risico’s. Met Verloning.nl heb je alles eenvoudig én goed geregeld zoals je verzekeringen en alle verplichte afdrachten worden vooraf netjes afgedragen.

We zien vaker de trend payrolling voorkomen, een payroll-bedrijf is er voor werkgevers die hun personeel niet in dienst willen nemen en hun risico's duur afkopen. Als freelancer krijgt je een vergelijkbaar flexcontract met verplichtingen en risico's die gericht zijn op werkgevers welke je vaak niet nodig hebt. Dat maakt freelance payroll een dure en ons inziens een slechte oplossing voor freelancers.

Freelance werken met onderstaande juridische werkwijze

Verloning.nl Payroll Eenmanszaak ROW Zonder KvK met btw-nummer Eenmanszaak IB Besloten Vennootschap
Oprichting Online Arbeidscontract KvK Belastingdienst KvK Notaris
Kosten Commissie 5% Commissie 5-15% Boekhouder + registratie KvK Boekhouder + registratie KvK Boekhouder + registratie KvK Accountant + oprichting notaris
Inkomsten en zorgverzekeringswet Loon uit dienstbetrekking Loon uit dienstbetrekking Resultaat uit overige werkzaamheden Resultaat uit overige werkzaamheden Winst uit onderneming Loon uit dienstbetrekking
Werknemersverzekering WW en WAO
Arbeidsongeschiktheid (vanaf 12.000 omzet)
Administratief ontzorgd
Btw-aangifte verzorgd
Zelf regie over voorwaarden en inkomen
Voor onbepaalde tijd
Wet DBA proef
Zelfstandigen en startersaftrek
Conclusie Onbekommerd freelancen, je zaken goed geregeld, jij de regie! In loondienst ontzorgd zoals werknemers Geen fiscaal voordeel, handig met in- en verkoop Geen fiscaal voordeel, zijn je administratie en zekerheden geregeld? Fiscaal heel voordelig, zijn je administratie en zekerheden geregeld? Fiscaal voordelig vanaf 150k winst, jij hebt de regie
  • Beschikbaar
  • Optioneel
  • Niet beschikbaar

Wil je eens sparren over jouw specifieke situatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met het maken van de beste oplossing.

Neem vrijblijvend contact op