Impact begint bij doen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij voelen ons verantwoordelijk voor jouw positie op de arbeidsmarkt. Daarom zetten we ons in voor een eerlijke en gelijkwaardige samenleving. Dit zijn onze sociale initiatieven:

Artiesten gratis verloond

Prae Artiestenverloning

Artiesten dragen bij aan ons cultureel erfgoed. Daarnaast dragen zij bij aan de samenleving door werelden bij elkaar te brengen en anderen een mooie, ontspannende en onvergetelijke ervaring te bieden.

Helaas gaat het artiestenbestaan niet altijd over rozen; en houd je wél van performen maar níet van administratie. Daarom heeft Verloning.nl een speciale verloningswebsite voor artiesten. Artiesten hoeven geen commissie te betalen aan Verloning.nl, dat is ónze bijdrage aan het cultureel erfgoed en onze stimulans richting artiesten.

Contractvrije samenleving

Covid-steun voor alle werkende

Corona zette de hele wereld op zijn kop en maakte verschillen en patronen in één klap veel duidelijker. Bijvoorbeeld de verschillen in de arbeidsmarkt. De overheid kwam snel met een steunpakket, wat fijn is. Maar wat niet fijn is, en zelfs raar, is dat een groot deel van de werkende bevolking die financieel hard geraakt werd door corona, géén aanspraak kon maken op het steunpakket. Zelfs niet als 100% van hun inkomen plotseling wegviel. Denk dan bijvoorbeeld aan modern werkenden die niet sociaal verzekerd waren, of artiesten die weinig premie afdroegen vanwege de kleine vergoedingsregeling en gepensioneerden die nog wel werken.

Verloning.nl gaat voor eerlijkheid en gelijkwaardigheid. Wij schreven meerdere brieven naar het UWV en het Ministerie van Sociale Zaken om deze situatie recht te zetten. Helaas zonder succes.

Daarom zijn wij zelf opgestaan. Dat past bij ons DNA: de regie én verantwoordelijkheid pakken waar mogelijk. Zo richtten wij ons eigen noodfonds op aangevuld met NOW steun, en voorzagen wij iedereen met een inkomstenterugval van financiële steun die níet terugbetaald hoefde te worden. Gewoon. Omdat we het met elkaar doen.

Pilot naar inkomenszekerheid

Vast contract 2.0

Veel onderzoeken beschrijven het al. Lifetime employability betreft de mogelijkheid om gedurende het gehele arbeidsleven flexibel inzetbaar te blijven en organisatie-overstijgende mobiliteit te vertonen (Thijssen, 1996). Dus wat als we de arbeidsrelatie niet meer overlaten aan bedrijven, maar aan het individu. En we sociale zekerheden met dienstverleners garanderen tot 68 jaar met als gevolg inkomenszekerheid.

Door inkomenszekerheid worden sociale zekerheden simpeler, het geeft vertrouwen en rust, waardoor je eerder werk doet waar je gelukkig van wordt. Inkomenszekerheid leidt tot een betere onderhandelingspositie voor werkenden op de arbeidsmarkt en vergemakkelijkt het nemen van groeikansen door bedrijven. Inkomenszekerheid vanuit het individu zal leiden tot creativiteit, innovatie en hogere arbeidsproductiviteit en dat zorgt voor GELUK.

Verloning.nl gelooft in een contractvrije, eerlijke arbeidsmarkt waarbij inkomenszekerheid centraal staat voor alle werkenden. Verloning.nl is dan ook initiatiefnemer van de pilot om wetenschappelijk aan te tonen dat werkenden niet alleen meer, maar ook beter verdienen.

Jeugdwerkloosheid aangepakt

Startersbeurs

Alle begin is moeilijk, en starten op de arbeidsmarkt is geen uitzondering. Als je net van je studie afkomt, begin je hoopvol vacatures te zoeken. Maar helaas, in elke vacature vragen ze om minimaal zoveel jaar werkervaring. Ingewikkeld! Want die ervaring moet je toch érgens een keer opdoen?

Daarom faciliteerde Verloning.nl de Startersbeurs, een inmiddels breed uitgegroeid concept. Als net-afgestudeerde kun je dankzij de Startersbeurs snel werkervaring opdoen en je krijgt ook een mooi bedrag uitbetaald. Zo is je eerste ‘echte’ sollicitatiegesprek opeens wél binnen handbereik!

Contact

Is je interesse gewekt?

Wil je eens sparren over jouw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag eigen baas worden op een manier die bij jou past.